ASE Juilliard

ASE Juilliard
(Da Vinci FM x ASE Bisiriya Hlayyil)
Link naar volledige stamboom >

Schimmelhengst - 1.59m
SCID vrij & CA vrij


Silver Medal champion colt, Int. B show, Tulip Cup 2016

 

Dekgeld 2024: 2000 euro excl. btw
(500€ korting wanneer geboekt voor 1 april 2024)

 

Informatie:

ASE Juilliard is een interessante jonge hengst die de sport en de showwereld samenbrengt. Zijn moeder was de Elite fokmerie, ASE Bisiriya Hlayyil, die succesvol was uitgebracht op de Internationale endurance races en gekwalificeerd was tot het allerhoogste niveau endurance, CEI 3* 160km. Helaas overleed deze merrie op veel te jonge leeftijd.

De vader van Juilliard is de Versace zoon DA Vinci FM die nu in Brazilië staat en tevens de vader is van de populaire hengst Dominic M.

Op een leeftijd van 3 jaar, blok Juilliard al uit als topvererver. Zo is hij de vader van Nationaal reserve kampioen ASE Juilliette en van de Brons kampioen SHS Majestic el Farabi.

 

Juilliard is zeer groot, wij schatten zijn eindmaat boven de 1m60. Hij heeft een stevige, gespierde body, stevige sterke en correcte benen en voeten en kan zich zeer goed bewegen. Hij heeft een mooi gevormde hals en een zeer extreem en exotisch hoofdje met veel dish en hele grote ogen. Daarnaast heeft hij een ontzettend lief en mensgericht karakter dat hij ook doorgeeft aan zijn kinderen. Juilliard is 200% bomproof en ontzettend chill. Niks krijgt hem van zijn stuk. Een heerlijk paard om mee te werken.

 

Juilliard is sinds kort onder het zadel en laat ook in het werk nette hartslagwaardes zien en een zeer goed herstel. Dit geeft veel potentieel voor de endurance sport. Door zijn koele karakter zou hij ook in de Western pleasure niet misstaan. Ook een optie die wij voor hem nog overwegen!


Stamboom:

ASE Juilliard is een zoon van DA Vinci FM die weer een zoon is van de legendarische Versace. Versace is bekend geworden door het vererven van kampioen nakomelingen in de (western) sport en de showring. Ook worden Versace zonen en dochters geprezen om hun nakomelingen. Nog in de volgende generatie worden de prachtige ogen en het atletische vermogen van Versace doorgegeven.

 

Versace is een zoon van Amerikaans National kampioen Fame VF. De moeder van Da Vinci FM gaat  terug naar de legendarische Fadjur, Raffon, GG Samir, Nazeer, Bask en de beeldschone merrie Sannacht


De moeder van Juilliard was onze bijzondere  ELITE merrie ASE Bisiriya Hlayyil. Ze was een dochter van Bishr, die weer een zoon was van Wereldkampioen Hlayyil Ramadan. Hlayyil Ramadan heeft prachtige klassieke bloedlijnen met een unieke moederlijn dat teruggaat naar een waardevolle woestijnstam in Jordanië.

 

De vader van Hlayyil is Kamar el Zaman die weer een zoon is van Salaa el Dine en de merrie Amar (Ansata Halim Shah x Ameera by Madkour I x Hanan). De moeder van Hlayyil Ramadan is Haboub. Zij geeft hiermee een extra lijntje naar Nazeer van Morafic en El Ameera. De moeder van Bishr is Bas Aicha die weer teruggaat naar Bask via G Basgier. Bisiriya is een ELITE fokmerrie en een top drie winnaar op de CEI 2* endurance van 120km.

 

De moeder van Bisiriya is onze stammerrie Manilah. Manilah was zeer succesvol in de shows. Zo won ze meerdere kampioenstitels in Nederland en België en werd ze tevens verkozen tot Best in show. Daarnaast heeft ze ook veel titels gewonnen in de sport. Zo won ze de 400m sprint (race), was ze Triathlon kampioen tijdens de Arabissimo (Eventing) en won ze ook diverse eventing en endurance wedstrijden.

 

Manilah is een dochter van de puur Egyptische hengst Radamess II. Radamess is een zoon van Salaa el Dine. Dit geeft Bisiriya de tweede verbinding met de legendarische en ultra typische hengst, die weer een zoon is van het icoon binnen de Puur Egyptische fokkerij; Ansata Halim Shah en komt uit de speciale en gekoesterde merrie Hanan (Alaa el Dine).

 

De moeder van Radamess is Ansata Rebecca. Zij is een dochter van Ansata Abu Sudan en komt uit Ansata Rhodora die weer een nazaat is van Ansata Ibn Halima uit Ansata bint Bukra.- Zij is weer een dochter van de legendarische en invloedrijke merrie Bukra (Shahloul).

 

De moeder van Manilah is Marischka. Een belangrijke ELITE fokmerrie die verantwoordelijk was voor het produceren van meerdere kampioensveulens zoals;  Major (El Allah Abu) en de fokmerrie Mamuschka (Maymoun) die weer de moeder is van Braziliaans National reserve kampioen Muranas Mabrouka (Marwan al Shaqab).

 

Marischka is een dochter van wereldkampioen Plakat. Plakat was niet alleen een wereldkampioen in de show maar ook Europees kampioen op de renbaan en een zeer goed springpaard. Daarnaast heeft hij vele (wereld)kampioen vererft over de hele wereld en is hij een graag geziende naam binnen de Arabische volbloedpaarden fokkerij. Plakat is een zoon van de Egyptische hengst Aswan en komt uit de merrie Pchelka van Knippel.

 

De moeder van Marischka is de puur Egyptische merrie Malisha bint Galal. Een dochter van Ibn Galal (Galal by Nazeer) en de merrie Mastura van Saher. Dit geeft Marischka de vierde verbinding met de hengst Nazeer. Dit keer via de moederlijn via Habdan Enzahi en Ghazal met drie verbindingen naar Shahloul via Bukra en El Sareei.

 

ASE Juilliard, was op een leeftijd van drie jaar een bewezen fokhengst. Van zijn eerste fokgroep was er al een Nationaal reserve kampioen en de andere een Brons kampioen!

 

Offspring:
ASE Juilliard heeft tot nu toe vijf nakomelingen. Eén in Greece en vier in Nederland. Twee uit Endurance merriess. Zijn beste dochter tot nu toe is de merrie ASE Juilliette uit de Fadi al Shaqab dochter ASE Sayuri.

 

Lees hier wat de fokkers vinden van ASE Juilliard als vererver!

Voor meer informatie over Juilliard en zijn nakomelingen kun je op zijn website kijken!

Nakomelingen van ASE Juilliard:

ASE Juilliette (ASE Juilliard x ASE Sayuri) 2019 schimmelmerrie

ASE Juillye el Teyna (ASE Juilliard x ZT Ludjteyna)

ASE Graciela (ASE Juilliard x Geraldyne el Jamaal by Ali Jamaal) 2021 grey filly