Jazzmeen

JAZZMEEN 
(Essteem x Jasmyne)
Link naar volledige stamboom -->

Zwarte Arabische volbloedhengst 1.58m - SCID vrij & CA vrij


Dekgeld 2023:
€ 1500 Volbloed Arabieren
€  500 Overige rassen

 

BEKIJK ZIJN EIGEN VIDEO EN FOTO-ALBUM HIER

Algemene Informatie:

Jazzmeen is een grote Arabische volbloedhengst met veel adel en veel lengte in de benen en de nek. Hij heeft een mooi klein hoofd met kleine oortjes en beschikt over zeer goed gangwerk. Hij heeft zeer correcte benen en hoeven en heeft een prachtige zwarte kleur. Jazzmeen geeft altijd heel veel maat aan zijn veulens. Ook met kleinere merries, worden 90% van zijn veulens boven de 1.60m. Daarnaast hebben ze zeer goede karakters voor de sport en zijn al zijn veulens die ter keuring zijn aangeboden bij het NRPS en EASP beloond met een eerste premie. Jazzmeen is voor alle rassen goedgekeurd en zijn nakomelingen binnen het NRPS en EASP krijgendan ook  vol papier! 

Ook binnen de Arabische volbloedfokkerij heeft hij veel succesvolle nakomelingen. Zowel in de hogere endurance sport and in de shows. Jazzmeen is een veelzijdige hengst die daarnaast beschikt over een stamboom die zeer zeldzaam is binnen Europa. Hij heeft een gouden karakter en is vroeger ingezet binnen de hogere dressuur, springen en eventing.

 

Pedigree:

Jazzmeen is gefokt in Oostenrijk en een zoon van Wereldkampioen Essteem. Essteem is voornamelijk bekend geworden door zijn spectaculaire bewegingen die hij ook door vererft. Hij is tevens de vader van wereldkampioen Essteema. Essteem is een zoon van de Amerikaans Nationaal kampioen: Fame VF (by Bey Shah) die zowel showpaarden als zeer goede westernpaarden heeft gefokt. De moeder van Essteem is de El Shaklan dochter Espressa, die weer een dochter is van China Moon van de hengst El Hilal. China Moon is ook de moeder van Europees reserve kampioen Sandhiran.

 

De moeder van Jazzmeen is de prachtige merrie Jasmyne die verkocht is naar de Verenigde Arabische Emiraten. De vader van Jasmyne is de zeer typische Nyhl el Jamaal, die misschien wel een van de meest exotische zonen is van de legendarische Braziliaanse hengst Ali Jamaal. De moeder van Nyhl el Jamaal is de beeldschone Naharra van El Shaklan en komt uit de puur Spaanse merrie Niharra – die teruggaat naar de hengst Congo. The moeder van Jasmyne is Justine El Jamaal. Zij is eveneens een dochter van Ali Jamaal. Ali Jamaal is verantwoordelijk voor een ware revolutie in de Arabische volbloedpaarden fokkerij in de jaren 80. Hij was twee keer Nationaal kampioen van Amerika en heeft over de hele wereld kampioensnakomelingen gegeven. He is een zoon van de puur Egyptische hengst Ruminaja Ali (Sheikh al Badi x Bint Magidaa) en komt uit de Pools gefokte Heritage Memory (El Magato x Heritge Labelle) – die weer teruggaat naar de invloedrijke hengst Fadjur. The moeder van Justine is de belangrijke fokmerrie NV Justa Dream van Bey Shah. Zij is tevens de moeder van Jullye el Ludjin, die door velen wordt beschouwd als de mooiste merrie ter wereld. Justa Dream is ook de moeder van Jary el Jamaal, Jasper el Jamaal, Jonathan el Ludjin en Juliet el Ludjin – de laatste twee zijn volle broers en zussen van Jullye.

 

Nakomelingen:

Jazzmeen zijn nakomelingen zijn te vinden in India, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en over heel Europa. Zijn nakomelingen zijn populair vanwege hun fijne karakters, hun atletische vermogen en hun kwaliteiten als verervers. Ook stempelt hij al zijn nakomelingen met enorme bewegingen en veel lengte in de hals en in de benen. Zijn dochter Imeleena J (x Ilyria el Jamaal) was zeer succesvol op de Europese shows, inclusief een tweede plaats op de prestigieuze show in Towerlands (Engeland) en Wels (Oostenrijk).  Jazzmeen is ook de vader van de CEI** Endurance merrie Czarlotta S die zeer goed presteert in de Verenigde Arabische Emiraten!

Ook binnen de warmbloed fokkerij doet Jazzmeen het zeer goed. Hij geeft zelfs veulens uit Tinker moeders een mooi kort en elegant hoofd met grote sprekende ogen en kleine oortjes. Ook hebben ze allemaal zijn lange benen en ruime bewegingen vererft. 

 

Hier onder vind je een overzicht van de Arabische volbloed nakomelingen van Jazzmeen (1 t/m 17) en van zijn half-bloed kinderen (laatste 5)!