ASE Zad Shiraz

ASE Zad Shiraz
(Shiraz de Lafon x Glamour Girl J)
Link naar volledige stamboom -->

2016 Schimmelhengst - 1.51m (verwachte eindmaat)

SCID vrij & CA vrij - Röntgenologisch goedgekeurd 
Goedgekeurd bij het AVS - officieel NRPS erkend

M1 dressuur - Klasse 3 (80-119km) endurance

 

Beschikbaar middels naturlijke dekking, vers verzend sperma en EU gecertificeerd diepvries sperma.

 

Dekgeld 2022:
€ 800 Volbloed Arabieren / €  400 overige rassen

 

 

* Gold Medal Champion, Bunschoten 2019

* Nationaal Reserve kampioen, Ermelo 2019

* Klassewinnaar, 3 jarige hengsten, AHW 2019

* Quadrathlon Kampioen Arabissimo 2021

* 5e plaats Cross Country Broekelo 2021

 

Informatie:
ASE R Zad Shiraz is gefokt met het idee wat nieuw bloed aan ons fokprogramma toe te voegen. Het merendeel van onze merries is vrij van Justice of Marwan lijnen en dat maakt Shiraz een mooie outcross voor ons. Met zijn verfijning en zijn grote Poolse bewegingen is hij precies wat wij in gedachten hadden toen wij zjin merrie leasden van Jadem Arabians. Shiraz is het evenbeeld van zijn vader, Shiraz el Lafon. Hetzelfde type, hetzelfde prachtige hoofdje met dezelfde prachtige donkere ogen, een lange nek gecombineerd met de extreme bewegingen van zijn Poolse moeder. Shiraz heeft ook een  zeer zacht karakter. Wij noemen hem altijd liefkozend onze kwispelende labrador. Altijd vrolijk,vriendelijk, zacht, makkelijk te hanteren en tevens een fijn paard onder het zadel. Op shows is hij altijd vol energie en klaar om een show weg te geven. Met zijn type en extreme bewegingen staat hij altijd vooraan op de shows. Shiraz is goedgekeurd als dekhengst bij het Arabisch volbloedpaarden stamboek in Nederland en is tevens officieel erkend bij het NRPS. Daarnaast is volledige röntgenologisch goedgekeurd en is vrij van CA en SCID

ASE Zad Shiraz
ASE Zad Shiraz

Stamboom:

De vader van Shiraz is de populaire jonge hengst Shiraz de Lafon. Deze hengst bouwt heel langzaam een sterke reputatie als dekhengst op in Brazilië, Amerika, het midden Oosten en Europa. Zijn vader is de fantastische Shanghai EA, die voornamelijk bekend is vanwege zijn zoon, wereldkampioen Excalibur. Shanghai is een zoon van WH Justice. De moeder van Shiraz is Diacira de Lafon die een dochter is van Khidar en uit een Pomorov/Plakat dochter komt. Een hele sterke Russiche lijn met veel power.

‚Äč

De moeder van Shiraz is de prachtige merrie Glamour Girl J - een van de elite fokmerries van Jadem Arabians. Ze is een dochter van Wereldkampioen QR Marc en komt uit de fantastische Poolse merrie Georgia van Eukaliptus, die tevens de grootmoeder is van Europees & Dubai Gold champion Gallardo J, die nu in eigendom is van de Keizer van China. 

Deze sterke stamboom maakt Shiraz de perfecte combinatie van de  beste Russische en Poolse lijnen met een modern randje.

 

Nakomelingen:
De eerste veulens van Shiraz zijn geboren!! Bekijk hier onder de video en foto's!


ASE Hafez el Shiraz

ASE Zad Shiraz x ASE Konooz

 

Bronze Medal Champion International B-show Ströhen 2020


ASE Mahalo

ASE Zad Shiraz x ASE Gabriella al Gazal


Aurora SHS
50% Arabische bloed - merrieveulen
ASE Zad Shiraz x Haflingermerrie Esmee
Gefokt en in eigendom van SHS NederlandHier een video van het tweede veulen van Shiraz


Half bloed zoon van Shiraz uit de KWPN merrie Emma (Evy) - 1e premie NRPS


Meer video's en foto's van ASE Zad Shiraz bekijk je hieronder!