ASE Magnificent

ASE Magnificent
(ZT Magnanimus x ASE Bisiriya Hlayyil)
Link naar volledige stamboom -->

Schimmelhengst - 1.56m
SCID vrij & CA vrij

 

Dekboek 2022: VOLGEBOEKT en GESLOTEN

* Winnaar 41km Endurance Weserbergland '21

* 3e plaats 54km Endurance Leende 2021

* 5e plaats Cross Country Broekelo 2021

* 2e plaats & Winnaar Best Conditon 83km Endurance Winterswijk 2021
*1e plaats & Winnaar Best Condition 81km, Valentijn Endurance 2022

Algemene Informatie:

ASE Magnificent een zoon van ZT Magnanimus, die een van de beste endurance verervers uit Argentinë is en komt uit onze dierbare merrie ASE Bisiriya Hlayyil, die succesvol was in de CEI** 120km endurance. Magnificent is een correct gebouwde hengst met een sterke body, een makkelijk en zacht karakter. Hij heeft een prachtig hoofd met ENORME ogen. Hij heeft sterke benen en correcte hoeven en kan zeer goed bewegen. Hij is een geschenk die wij koesteren. Wij zullen Magnificent houden als toekomstig dek- en sporthengst.Pedigree:

Magnificent is een zoon van ZT Magnanimus die werd geboren op de beroemde stoeterij van Count Zichy Thyssen in Argentinië. ZT Magnanimus staat bekend om het vererven van invloedrijke fokmerries en dekhengsten en stempelt zijn mooie grote oogkassen. 

Wij hebben voor Magnanimus gekozen omdat hij naast goede showpaarden en fokmerries ook de vader is van heel veel zeer succesvolle endurance paarden in Argentinië.

Enkele van zijn succesvolle kinderen die internationaal endurance lopen zijn;

 • ZT Magnomill (o.a. CEI 1*)
 • ZT Magna Magic (o.a. 4e plaats op de CEI 1* met 18.71 km/u)
 • ZT Magnojelite (totaal 7x CEI gestart zonder enkele afkeuring met o.a. 5e op de CEI 2* met 18.72 km/u)
 • ZT Magnashakda (totaal 7x CEI gestart met o.a. een 3e plek op de CEI 2* met 18.32 km/u)
 • ZT Magnamelie (totaal 4x CEI gestart met o.a. een CEI 2* met 19.39 km/u)
 • ZT Magnalectra (o.a. CEI 1*)
 • ZT Magnajolie (5 x CEI gestart waaronder een 4e plek op de CEI 1* met 19.39 km/u)
 • RS Katio (15x CEI gestart waaronder het WK Endurance in Slowakije in 2016 met 16.65 km/u gemiddeld en 3e op de CEI 2* met 21,06 km/u.

 

 

 

 

 

 

 

Links de hengst ZT Magnanimus

De vader van Magnanimus is AB Magnum. Deze hengst heeft een enorm aantal goede endurance paarden gegeven in Argentinië, waaronder:

 • ZT Magchagall (o.a. CEI 2* waarvan een 4e plek op de CEI 1* met 17.25 km/u)
 • ZT Magjol (CEI 1*)
 • ZT Magkiss (CEI 2* waaronder een 4e plaats op de CEI 2* met 22.72 km/u)
 • ZT Maglec (CEI 1*)
 • ZT Maglectra (CEI 2*)
 • ZT Maglit (CEI 3*)
 • HCE Magxtotico (CEI 3* waaronder 1e op de CEI 2* met 21.82 km/u & 7e op de Pan Am Championships met 20.51 km/u en 48e op de CEI 3* met 17.97 km/u)
 • HCE Magbrie (CEI 1*)
 • HCE Magparisien (CEI 3* waaronder 3e op de CEI 2* met 20.93 km/u)

AB Magnum is weer een zoon is van Magnum Psyche. AB Magnum komt uit de merrie Echo's Love Song van Aladinn Echo van Aladinn. De moeder van Love song gaat terug naar de legendarische hengst Gamaar.

 

De moeder van Magnanimus is de prachtige El Shaklan dochter ZT Shakmontelite die weer een dochter is van de Spaanse GG Montero (An Malik) en komt uit de Crabbet gefokte Countess Elite (Khemosabi x Gai Ruby). El Shaklan is weer van de befaamde merrie Estopa.

Ook El Shaklan heeft een aantal succesvolle endurance paarden gefokt waaronder:

 • ZT Shak Rose (CEI 2* waaronder een 1e plaats op de CEI 2* met 24.1 km/u)
 • HP Zafira (19x succesvol op de CEI 2* gestart waaronder 1x met een snelheid van 21.27 km/u)
 • ZT Shaknamar (CEI 3* waaronder 1e tijdens de CEI 2* met een snelheid van 18.5 km/u)
 • Form Wyclif (CEI 2* waarvan een 5e plaats in Santa Caterina met 13.24 km/u)
 • Batrack NA (CEI 1*)
 • Van Galerckan (CEI 2* waarvan een 1e plaats op de CEI 2* met 18,08 km/u)

Hierboven de hengst ASE Magnificent

De moeder van Magnificent was onze bijzondere  ELITE merrie ASE Bisiriya Hlayyil. Ze was een dochter van Bishr, die weer een zoon was van Wereldkampioen Hlayyil Ramadan. Hlayyil Ramadan heeft prachtige klassieke bloedlijnen met een unieke moederlijn dat teruggaat naar een waardevolle woestijnstam in Jordanië.

 

De vader van Hlayyil is Kamar el Zaman die weer een zoon is van Salaa el Dine en de merrie Amar (Ansata Halim Shah x Ameera by Madkour I x Hanan). De moeder van Hlayyil Ramadan is Haboub. Zij geeft hiermee een extra lijntje naar Nazeer van Morafic en El Ameera. De moeder van Bishr is Bas Aicha die weer teruggaat naar Bask via G Basgier. Bisiriya is een ELITE fokmerrie en een top drie winnaar op de CEI 2* endurance van 120km.

 

De moeder van Bisiriya is onze stammerrie Manilah. Manilah was zeer succesvol in de shows. Zo won ze meerdere kampioenstitels in Nederland en België en werd ze tevens verkozen tot Best in show. Daarnaast heeft ze ook veel titels gewonnen in de sport. Zo won ze de 400m sprint (race), was ze Triathlon kampioen tijdens de Arabissimo (Eventing) en won ze ook diverse eventing en endurance wedstrijden.

 

Manilah is een dochter van de puur Egyptische hengst Radamess II. Radamess is een zoon van Salaa el Dine. Dit geeft Bisiriya de tweede verbinding met de legendarische en ultra typische hengst, die weer een zoon is van het icoon binnen de Puur Egyptische fokkerij; Ansata Halim Shah en komt uit de speciale en gekoesterde merrie Hanan (Alaa el Dine).

 

De moeder van Radamess is Ansata Rebecca. Zij is een dochter van Ansata Abu Sudan en komt uit Ansata Rhodora die weer een nazaat is van Ansata Ibn Halima uit Ansata bint Bukra.- Zij is weer een dochter van de legendarische en invloedrijke merrie Bukra (Shahloul).

 

De moeder van Manilah is Marischka. Een belangrijke ELITE fokmerrie die verantwoordelijk was voor het produceren van meerdere kampioensveulens zoals;  Major (El Allah Abu) en de fokmerrie Mamuschka (Maymoun) die weer de moeder is van Braziliaans National reserve kampioen Muranas Mabrouka (Marwan al Shaqab).

 

Marischka is een dochter van wereldkampioen Plakat. Plakat was niet alleen een wereldkampioen in de show maar ook Europees kampioen op de renbaan en een zeer goed springpaard. Daarnaast heeft hij vele (wereld)kampioen vererft over de hele wereld en is hij een graag geziende naam binnen de Arabische volbloedpaarden fokkerij. Plakat is een zoon van de Egyptische hengst Aswan en komt uit de merrie Pchelka van Knippel.

 

De moeder van Marischka is de puur Egyptische merrie Malisha bint Galal. Een dochter van Ibn Galal (Galal by Nazeer) en de merrie Mastura van Saher. Dit geeft Marischka de vierde verbinding met de hengst Nazeer. Dit keer via de moederlijn via Habdan Enzahi en Ghazal met drie verbindingen naar Shahloul via Bukra en El Sareei.

 

Nakomelingen:
Magnificent is sinds hij twee jaar is verhuurt naar Anne Wegner die hem klaar maakt voor het Internationale Endurance werk. Tussendoor heeft hij wat endurance merries gedekt. Een van zijn nakomelingen is de prachtige merrie ASE Faiana (uit ASE Falaree).

ASE Faiana (ASE Magnificent x ASE Falaree) 2019 grey filly. Owned by R. de Wael, Belgium


Azharu al Aynur (ASE Magnificent x Ayar Azizah) Bred & Owned by Anne Wegner, Germany